Keitä on Syrinx?

Olemme Jyväskylän yliopiston bio- ja ympäristötieteiden laitoksen opiskelijoiden ainejärjestö. Olemme niitä vihreissä haalareissa kulkevia Tumakuukkelilla varustettuja opiskelijoita Ylistöltä. Tottelemme usein nimeä Syrinx tai tutummin, Syrre.

Jos näet määrätietoisen opiskelijan metsässä tai veden äärellä, olet luultavimmin havainnut nykyisen, entisen tai tulevan syrreläisen. Kyllä, se eksynyt opiskelija siinä sen vieressä on myös todennäköisesti syrreläinen, mutta solubiologi tai muu sisätiloissa taitojaan harjoittava opiskelija.

Suurimmaksi osaksi syrreläiset ovat Jyväskylän yliopiston bio- ja ympäristötieteiden laitoksen opiskelijoita. Joukkoomme usein liittyy myös alasta kiinnostuneita sivuaineopiskelijoita, jotka ovat myös erittäin tervetulleita ainejärjestöömme.

Eksyessäsi Ambiotican (YAA) lähelle tai sen sisäpuolelle saatat toisessa kerroksessa nähdä avaran tilan, Tuman. Tuma on kaikille tilaa tarvitseville opiskelijoille eräänlainen keidas, sekä myös eukaryoottisen solun perimän sisältävä keskus. Ambiotican Tumassa viltteihin käpertyneet kandin ja gradun kirjoittajat etsivät tietoa ja muokkaavat elämäntöitään aivan vimosen päälle ja kuluttavat ylenmäärin kahvia ja teetä. Kyllä, moni heistäkin on syrreläisiä, mutta oikea syrreläisen kehto on Koppi.

Koppi, suojaisa ja eristetty tila Tuman vieressä. Sisällä löydät sotkuisen kirjahyllyn, kourallisen sohvia ja nykyään mysteerisen yksisarvisen (Liekö hän paennut Oulusta?) sekä käsintehdyn karhukaisen. Koppi on osa syrreläisten elämää, ainakin jossain opintojen vaiheessa. Sinne voi paeta proffia, luennoitsijoita ja vieraita. Siellä voit unohtaa kaiken tai oppia sen mitä et ennen teinnytkään todeksi. Löytää opintyösi aiheen tai hylätä sen. Lisäksi sieltä löydät muita, joilla kaikilla on sama tilanne.

Kiinnostaako virkistävä ja tajunnanräjäyttävä lukeminen? Etsi käsiisi Äänielin ja nauti. Olit sitten syrreläinen tai poronkasvattaja Lapista, niin saat oivan tietopaketin ja viihdyttävän elämyksen lukiessasi äänielintä. Se on kuin suora yhteys syrreläisen aivoihin. Älä kuitenkaan pelästy, sillä järkytys on ohi menevää ja virkistyt nopeasti keittäessäsi kupin sumppia, jonka voit nauttia kopilla kun itse parhaaksi katsot.

Mikä meitä yhdistää ja mikä kiteyttää Syrinxin? Aina metsästä sen valuma-alueeseen ja vesistön eläimiin ja vaikkapa vesilintuihin ja niiden loisiin. Elinympäristöihin sekä miten niiden muutoksilla on vaikutusta eliöihin populaatio- ja solutasolla. Jokaista syrreläistä yhdistää kiinnostus johonkin tästä kokonaisuudesta ja se kiteyttää Syrinxin.

Plus, me järjestetään bileitä ja muuta kivaa.