Vuosijuhlat

Syrinx ry täyttää tänä vuonna 50 vuotta ja juhlistamme tätä puolen vuosisadan merkkipaalua upeiden vuosijuhlien merkeissä.

Syrinxin 50 vuotista taivalta juhlitaan jäsenten, alumnien ja kutsuvieraiden kesken lauantaina 6.11.2021 Ylioppilastalo Ilokivellä vietettävässä iltajuhlassa. Juhlintaa jatketaan sunnuntaina 7.11.2021 Jyväskylän Valorinteellä silliaamiaisen eli silliksen merkeissä.

Iltajuhlassa pukukoodina toimii juhlapuku sekä akateemiset kunniamerkit ja silliksellä haalarit tai muu hassunhauska juhla-asu.

Jäsenten ilmoittautuminen vuosijuhlille aukeaa 21.9.2021 klo 10.00. Lisätietoa ilmoittautumisesta tulee sähköpostitse lähempänä. Tarkistathan, että olet liittynyt Syrinxin sähköpostilistalle, jotta et missaa ilmoittautumista!

Alumnien (valmistuneiden, entisten jäsenten) ilmoittautuminen aukeaa 13.9.2021 klo 9.00 ja päättyy 20.9. klo 18.00. Kutsu ja ohjeet alumnien ilmoittautumiseen ovat jaossa Syrinxin alumnien Facebook -ryhmässä ja samat ohjeet saa myös pyytämällä osoitteesta vuosijuhlat@syrinx.fi, mikäli ei käytä Facebookia.

Ilmoittautuminen kutsuvieraille on auki 14.9.2021 klo 18.00 saakka. Ilmoittautumisohjeet on toimitettu kutsuvieraille sähköpostitse.

Jäsenillä ja alumneilla on mahdollisuus ilmoittaa ilmoittautumislomakkeella myös halukkuudestaan tuoda avec. Paikkamäärä juhlaan on kuitenkin rajattu, ja taataksemme mahdollisimman monelle Syrinxin jäsenelle ja alumnille mahdollisuuden osallistua juhlaan, avecit pääsevät mukaan vain, mikäli paikkoja jää. Kutsuvieraiden kutsussa on erikseen ilmoitettu, kuinka monelle kutsu on osoitettu.

Mikäli teillä herää kysyttävää, ota yhteyttä vuosijuhlatiimiimme: vuosijuhlat@syrinx.fi.
Lisää ohjeita juhlaan liittyen tulossa myöhemmin.

MUISTAMISET

Mahdolliset muistamiset toivomme suunnattavan ikimetsän suojeluun Luonnonperintösäätiön kautta. Olemme perustaneet Syrinxin 50-vuotiskeräyksen, jonka tavoitteena on suojella mahdollisimman suuri alue Suomalaista ikimetsää.
Käyttämällä tilinumeroa: FI78 5494 0950 0224 93
Laittamalla saajaaksi: Luonnonperintösäätiö
Ja kirjaamalla viestikenttään: Syrinx 50 vuotta

Lahjoitatte Syrinxin juhlakeräykseen ja olette mukana suojelemassa luonnon monimuotoisuuden kannalta tärkeää ikimetsää. Kiitos!

VujuWiki

Mikä ihmeen vuosijuhla?
Vuosijuhlaa vietetään ainejärjestön vanhenemisen kunniaksi, ja se on järjestön akateemisista juhlista hienoin. Juhlassa nautitaan kolmen ruokalajin illallinen juomineen, kuunnellaan puheita, lauletaan, palkitaan ainejärjestön aktiiveja sekä nautitaan hyvästä seurasta. Syrinxin vuosijuhlia vietetään vain kerran viidessä vuodessa (viidellä jaollisina juhlavuosina), joten näihin juhliin kannattaa niin vanhan opiskelijan kuin fuksinkin ilmoittautua mukaan. Tänä vuonna Syrinx saavuttaa merkittävän puolen vuosisadan virstanpylvään, minkä takia juhlimme aivan poikkeuksellisen upeasti Ylioppilastalo Ilokivellä, aivan Jyväskylän yliopiston pääkampuksen sydämessä. Vuosijuhla on ainejärjestön tai ylioppilaskunnan arvokkain akateeminen juhla ja tämä näkyy niin vieraiden pukeutumisessa, illan ohjelmassa kuin etiketissä. Vaikka vuosijuhla on perinteinen akateeminen juhla, se järjestetään ensisijaisesti nimenomaan jäsenille sekä alumneille, sillä ilman jäseniä ei olisi ainejärjestöä. Tule siis rohkeasti mukaan juhlimaan, vaikket olisi aiemmin vuosijuhlilla käynyt!

Jatkot
Virallisen vuosijuhlaohjelman jälkeen iltaa jatketaan virallisten jatkojen merkeissä. Jatkopaikka julkaistaan lähempänä juhlaa. Jatkot kuuluvat illalliskortin hintaan ja siellä tanssi jatkuu pitkälle aamuyöhön.

Miten vuosijuhlille pukeudutaan?
Vuosijuhla on arvokas tilaisuus ja sinne laitetaan parhaat päälle. Syrinxin 50 -vuotisjuhlilla pukukoodina on juhlapuku sekä akateemiset kunniamerkit. Tämä tarkoittaa frakkia tai tummaa pukua (jonka kanssa voi pukea esimerkiksi solmion tai rusetin, omien mieltymysten mukaan) sekä pitkää iltapukua. Akateemiset kunniamerkit sisältävät niin ainejärjestön jäsennauhan, jonka jokainen jäsen voi lunastaa itselleen myöhemmin sähköpostitse tulevien ohjeiden mukaan, kuin mahdolliset akateemiset ansio- ja kunniamerkit.

Etiketti
Vuosijuhlassa arvokas käytös on osa olemusta ja etikettiä noudatetaan parhaan taidon mukaan. Ei kuitenkaan huolta, vaikka etiketti ei olisi vielä tuttu; Syrinx järjestää jäsenistölle avoimen etikettikoulutuksen lokakuun aikana. Kohtelias käytös on tärkeää muistaa niin vuosijuhlan arvokkuuden takia kuin myös kaikkien viihtymisen varmistamiseksi. Kaikesta etikettifiineilystä huolimatta rento juhlafiilis on kaikkein tärkeintä ja etikettivirheitä ei tarvitse pelätä!

Sillis eli silliaamianen
Sanotaan, että suolainen silli tekee hyvää juhlien jälkeisenä aamuna ja siitä tämä osa vuosijuhlaa on saanut nimensä. Ei kuitenkaan hätää – tarjolla on sillin lisäksi myös runsaasti muuta suuhunpantavaa, hauskaa ohjelmaa sekä mahdollisuus jatkaa juhlia aina niin pitkälle iltaan kuin itsestä hyvältä tuntuu. Jotkut tituleeraavat sillistä jopa pääpäiväksi, onhan silloin mahdollista juhlia etiketistä piittaamatta opiskelijalle tutummalla meiningillä. Kokeneemmalta vuosijuhlakävijältä kuultua: ”Opiskelu on ihmisen parasta aikaa, ainejärjestö on opiskelun paras asia, vuosijuhlat on ainejärjestön tapahtumista parasta aikaa ja sillis on vuosijuhlien parasta aikaa” Joten eikun haalarit (tai muu hassunhauska sillisasu) päälle ja juhlia jatkamaan! Mikäli saunominen ym. kiinnostaa, kannattaa sillikselle varata mukaan myös uimapuku sekä pyyhe.

Yhteistyössä