Valikko Sulje

Syrinx ry

Syrinx ry on vuonna 1971 perustettu Jyväskylän yliopistossa opiskelevien bio- ja ympäristötieteiden opiskelijoiden ainejärjestö. Syrinx on opiskelijayhteisö, biologien ja ympäristötieteilijöiden oma pieni ekologinen lokero, jonka tarkoituksena on toimia opiskelijoiden yhdyssiteenä, tukena ja verkostoitumiskanavana.

Jos näet määrätietoisen opiskelijan metsässä tai veden äärellä, olet luultavimmin havainnut nykyisen, entisen tai tulevan syrreläisen. Kyllä, se eksynyt opiskelija siinä sen vieressä on myös todennäköisesti syrreläinen, mutta solubiologi tai muu sisätiloissa taitojaan harjoittava opiskelija.

Nimensä Syrinx on saanut linnun äänielimestä, sillä ainejärjestön tarkoituksena on toimia opiskelijoiden äänielimenä. Syrinx järjestää säännöllisesti erilaisia tapahtumia, kuten sitsejä, luontoretkiä, hengailuiltoja, viikoittaisia liikuntavuoroja ja excursioita. Syrinx julkaisee myös Äänielin- nimistä lehteä.

Syrinxin pesäkolona toimii Ambioticalla sijaitseva Koppi, jossa opiskelijat voivat viettää aikaa toistensa seurassa.

Liittymällä Syrinxin jäseneksi pääset osaksi luonnonläheistä opiskelijayhteisöämme ja pääset myös nauttimaan tapahtumistamme ja tarjoamistamme eduista. Me Syrreläiset toivotamme lämpimästi mukaan niin uudet kuin vanhatkin opiskelijat!